Hurtigtest

Hva er hurtigtest?

En hurtigtest er ganske enkelt dét; en test som gir svar raskt.

De fleste hurtigtester er beregner for bruk av helsepersonell, mens noen hurtigtester er designet slik at de kan brukes enkelt av personer uten helsefaglig utdannelse. Disse kalles som regel selvtester, eller hjemmetester. 

En selvtest er en test der personer uten helsefaglig utdanning selv tar en prøve og tolker testsvaret på egen hånd. De som bruker slike selvtester bør ikke starte behandling eller ta andre medisinske beslutninger uten å rådføre seg med lege.

Det finnes også produkter som brukes for å ta en prøve hjemme, som deretter sendes til helsetjenesten eller et laboratorium for analyse. Slike produkter er ikke selvtester, men utstyr til prøvetaking.

De skal være enkle i bruk, og ha en instruksjon som kan forståes av de fleste. Det er viktig at selvtesten ikke brukes til andre ting enn det den er beregnet for. 

Hos tryggtest.com selger vi selvtester, og flere av testene er den samme som brukes av testklinikker og helsepersonell verden over. Hurtigtestene, eller selvtestene vi selger er veldig nøyaktige i resultatet, med det betinger at de tas på rett måte og at resultatet leses innen den tiden som er oppgitt. Tar du hurtigtesten feil, eller lester resultatet utenfor den tiden som er oppgitt kan du få feil resultat.  Om du er usikker på om du har tatt selvtesten på riktig måte, eller på noen måte føler deg utrygg på om du har lest av resultatet korrekt må du kontakte fastlegen din eller nærmeste klinikk for testing av kjønnssykdommer. 

Vi selger dise typene av hurtigtester - og alle er selvtester som du enkelt kan ta selv hjemme. 

HIV - 1 test, 2 tester eller 3 tester
Klamydia - 1 test eller 2 tester
Gonoré
Syfilis